Rólunk

MET Dél-Alföldi Régió

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elkötelezett a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok felkarolásának és integrációjának segítésében Magyarországon.

A MET fenntartásában Budapest és az ország leginkább elmaradott térségeiben óvodák, általános iskolák, szakképző iskolák, gimnáziumok és a gyülekezetek által rendezett programok szolgálják a hátrányos helyzetű, akadályozott gyermekek esélyeinek növekedését, társadalmi integrációjukat. Programjaink segítségével a nevelés-oktatás minden szintjén, már az óvodai neveléssel megkezdődően folyamatos nyomonkövetés mellett, professzionális szakmai segítséggel, mentorálással, szociális tanácsadással, mentálhigiénés és lelkigondozói segítéssel támogatjuk a sajátos nevelési igényű, nehéz szociális és hátrányos helyzetű gyermekek fejlődését, társadalmi mobilitását.

A MET DÉL-ALFÖLDI RÉGIÓJA Területileg Békés és Csongrád-Csanád megyét fedi le, sokszínű tevékenységi körrel. A MET Dél-Alföldi Régió központja: Szeged. 

A MET által fenntartott szegedi és orosházi köznevelési Wesley intézmények óvodás kortól egészen az érettségiig a komplex problémakezelésre, egyéni képesség- és készségfejlesztésre, tehetséggondozásra építve, integráltan folyik a hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű és beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségekkel küzdő gyerekek oktatása-nevelése.

A szegedi és orosházi iskoláinkban és óvodáinkban folyó köznevelési tevékenység mellett Békéscsabán „Oltalom” Idősek Otthona intézményünkben idősgondozást biztosítunk önmagukat ellátni nem tudó idősek számára.

A Susanna Wesley „Csimoták” Családi Bölcsőde a legkisebbek számára biztosítja a napközbeni ellátást.

A MET Dél-Alföldi Régiója Orosházán jól képzett, elhivatott szakemberekkel segíti az orosházi Wesley iskola rászoruló diákjait és azok családjait. A városból és a környező településekről érkező hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű Wesley-s diákok és családjaik számára az orosházi MET Szociális Pont nyújt többrétű segítséget együttműködve a helyi iskolával.

Az intézményi munkán túl számtalan színes programmal szolgáljuk közösségeinket, melyek közül az alábbiak évek óta rendszeresen megrendezésre kerülnek.

A Bokor Hangversenysorozat keretében kamara koncerteken nagynevű művészeket ismertetünk meg az érdeklődőkkel vagy éppen gyermekek számára biztosítjuk annak lehetőségét, hogy megmutassák tudásukat.

A FilMET keretében közös mozizásra és a látottak megvitatására invitáljuk a résztvevőket filmklubunk keretében.

A több mint 10 éves hagyománnyal büszkélkedő Susanna Wesley Önképző Kör által jótékonysági céllal szervezett kézműves, növénytermesztő (mórahalmi kápolna-kert) foglalkozásainkon készülünk az év meghatározó ünnepeire, illetve az elkészült kézműves tárgyakkal, vagy terményekkel mások mellett segítjük a szegedi iskolánk által évente megrendezett nagyszabású szegedi Wesley Gála rendezvényt. 

Vasárnapi istentiszteleteket és gyülekezeti alkalmakat Mórahalmon, Szegeden, Orosházán és Békéscsabán tartunk. Istentiszteletek alatt, ahol csak lehetséges, gyermek, ifjúsági hittan foglalkozásokat tartunk óvodás és iskolás gyerekek számára.